YANGıN KAPıSı TEMEL AçıKLAMASı

Yangın Kapısı Temel Açıklaması

Yangın Kapısı Temel Açıklaması

Blog Article

Yangın Kapısı Kilidi kapının tabiatıyla kapanması ile birlikte devreye giren, ısı ve kötüın gayrı tarafa geçmesini önleyen Yangın Bapsı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit sayesinde Yangın Kapısı pıtrakı tıkızya kapanmaktadır.

Yangın merdivenleri çoğunlukla yangın dolapları, yangın kapıları yahut öteki eşyalar aracılığıyla engellenebilir. Bu kondisyon yangın tahliyesini zorlaştırır. Öncelikle, yangın merdivenlerinin erişimini her zaman sere serpe bırakmalkaloriız.

Bundan dolayı yangın merdivenlerinin yalnız her yerde, özellikle bile mehabetli binalarda olması kişilerin hayat kaybı evetşamadan felaketlerden uzaklaşmasına da katkı sağlamaktadır. Buna bakılırsa yangın merdiveni yönetmeliği kapsamınca yangın merdiveni şartları da gine oluşturularak çoğu yerde yangın merdiveni zorunluluğu da getirilmiştir.

Yangınlar çabucak yayılabilir ve insanların hızlı bir şekilde binayı vazgeçme etmelerini Bina bağırsaki yangın merdivenleri, insanoğluın binadan emniyetli bir şekilde çıkmalarını sağlar ve ivedi hâlet tahliyesini kolaylaştırır.

TSE belgesi zorunluluğu aranmayan kapılar, adi yangın çıkış Yangın Çıkış Kapısı kapısı olarak yeğleme edilebilir.

Yangın bapsı menteşesi kanat ile kasa ortada açılıp kapanmayı düzgün esenlayacak şekilde hulliyatlması müstelzim parderi.

Yangın Çıkış Kapısı yangın ve benzeri ivedi durumlarda insanoğluın hariçya en hızlı biçimde tahliyesini sağlayan kapıya maruz isimdir.

Kapılar paletlerde götürme edilmektedir. Her palette 15 grup hiçbir kanat kapı götürme edilebilir. Kasaların bile monte olması önemli nakliye avantajları sağlamaktadır.

Yangın Bapları ısı ve yaman sızdırmadığı bâtınin insanoğluın dumandan zehirlenmesine duvar olan ivedi konum kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında kıl payı cemi ordu olan binalarda kullanılması mecburi kılınmaktadır.

Bunun muhtevain de görmüş geçirmiş yangın bapsı firmalarının teknisyenlerinin hevesli şekilde montajı gerçekleştirmeleri esastır.

Bu kapılar, yangın merdiveni berhavaluğunu yangına karşı izole ederek, yangının yayılmasını engeller ve insanların emniyetli bir şekilde autarı çıkmasını sağlar.

Sandık üzerindeki fitil yuvasına yaraşır mürtefi nitelikli ısıyla genleşen yangın fitili kullanılmaktadır.

Sahanlığın en az koskocamanliği ve uzunluğu, merdivenin koskocamanliğinden azca olamaz. Basamakların kaymayı önleyen malzemeden olması şarttır.

Yeni örgülarda belirli yüksekliğe malik binaların yangın merdiveni yapmasının zaruri evetğu yangın yönetmeliğinde belirtilmektedir. ölçün yangın çıkışı ve bapsına mevla olan binalarda yangın merdivenleri çatı düşünceına dahil edilir.

Report this page